woensdag 6 april 2016

Luna gaat op paardenkamp

Er passeerden hier al boekjes van de uitgeverijen Abimo en Bakermat de revue, maar ik weet niet of ik het hier al eerder over een verhaal van Deltas had. Vandaag vertel ik jullie iets meer over Luna gaat op paardenkamp van Nina Flores.

Gegevens

Uitgeverij: Deltas
Tekeningen: Ivan & Ilia
NUR: 287
ISBN: 978-90-447-3429-4
AVI: M5 (oude AVI 5)

Flaptekst

Luna is door het dolle heen. Ze gaat op paardenkamp! Wekenlang heeft ze ernaar uitgekeken. Ze mag op Misty rijden, een merrie met zwarte en witte vlekken. Luna maakt snel een nieuw vriendinnetje: Zara. Maar met Eva kan Luna het niet zo goed vinden. Wat is dat een verwend nest!

Mijn mening (++)

Paarden spreken heel wat kinderen aan waardoor dit boekje zeker een schot in de roos wordt in je bibliotheek. Daarnaast kun je ook dit verhaal weer gebruiken om andere onderwerpen in je klas of thuis aan te snijden. Er kan ruzie zijn met iemand, maar het moet altijd de intentie zijn om dit op te lossen. Elk kind (en ook elke volwassene) heeft goeie en minder goeie kanten. Het is aan ons om hiermee overweg te kunnen en naar aanleiding van dit boekje kan hier zeker over gepraat worden.


Bron:
* https://www.bol.com/nl/p/tijd-voor-een-boek-luna-gaat-op-paardenkamp/9200000007691731/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten