dinsdag 3 januari 2017

Buit van de bieb #6

Ik zei het jullie eerder al, 2016 was hier echt geen leesjaar. Dat neemt niet weg dat ik op het einde van dat rotjaar toch al eens rondsnuffelde in de bibliotheek. Bij deze een mooie, uitgebreide, gevarieerde buit van de bieb :).

* Het geheim van mijn moeder van J.L. Witterick
Gebaseerd op een waargebeurd Holocaust verhaal


Flaptekst
Polen. 1939. De jonge Helena heeft het huwelijk van haar ouders zien stranden toen haar moeder Francizka niet langer gebonden wilde zijn aan een nazi-sympathisant. Vastbesloten om haar kinderen op te voeden met andere waarden, neemt ze een radicaal besluit: ze stelt haar huis open aan diegenen die aan het nazi-regime proberen te ontsnappen.

In de stal en onder de keuken huisvesten Francizka en Helena twee Joodse gezinnen. En op zolder maken ze ruimte vrij voor Vilheim, een Duitse soldaat die niet meer wil vechten in een oorlog waar hij niet achter staat. Geen van de onderduikers weet van elkaars bestaan. Geen van hen zal de oorlog overleven als zijn verblijfplaats uitlekt.

* De waarheid - Luc Nilis spreekt van Thijs Slegers


Flaptekst
Luc Nilis was een sieraad van een voetballer, maar bleef als mens altijd een mysterie. Succesvol bij Anderlecht en geliefd icoon van PSV, maar ondanks 56 interlands voor de Rode Duivels toch onbegrepen in eigen land.
In september 2000 kwam het breekpunt in zijn carrière: een noodlottig ongeval met schrijnende gevolgen. Leven werd plotseling overleven, ver weg van de spotlights. Nu stopt Luc Nilis met zwijgen over die periode. Het is tijd voor de waarheid.

* Niemands gek van Richard Russo


Flaptekst
Donald Sully woont al vijftig jaar in het doodgemoedereerde plaatsje North Bath ten noorden van New York. In al die jaren heeft hij niet veel geluk gehad. Gescheiden en nu in een halfslachtige relatie met andermans vrouw, woont hij boven zijn bejaarde oud-lerares Engels, juffrouw Beryl, die hem soms nog steeds de les leest. Opgescheept met een slechte knie en met vrienden die vijanden overbodig maken, probeert hij op zijn manier wat van het leven te maken. Maar dan krijgt Sully met een heel nieuw probleem te maken: zijn van hem vervreemde zoon dreigt in zijn vaders voetsporen te treden.

* Ontketen je brein van Theo Compernolle


Flaptekst
Altijd online en bereikbaar zijn, multitasken, negatieve stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen... Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid.
Doordat ze hun brein onvoldoende kennen, doen slimme mensen domme dingen, zo stelt neuropsychiater Theo Compernolle. 
In dit baanbrekende boek ontsluit hij in zijn bekende glasheldere stijl de recentste kennis over onze denkende brein en toont hij aan welke breinboeien onze hersenen vandaag in een verstikkende klemgreep houden. Maar hij laat ook zien hoe we ze kunnen ontketenen, en reikt concrete tools en tips aan om het beste uit ons brein te halen. Zijn vurige pleidooi voor meer 'slow thinking' in een digitale wereld zal niemand onberoerd laten.

* de keuken van Sofie


Flaptekst
In mijn tv-programma 'De keuken van Sofie' leer ik je dat koken niet moeilijk en vooral heel erg leuk en gezellig kan zijn.

Elke dag weer wil ik je verrassen met een nieuw recept - van de klassieke keuken tot de wereldkeuken, van lichte, gezonde lunches tot zondig zoete desserts. En zoals je me kent, geef ik aan elk gerecht mijn eigen twist. In dit boek vind je 75 recepten, prachtig geïllustreerd en voorzien van nuttige weetjes.

Geniet van dit kookboek met inspiratie voor elke dag!

* Dagelijkse kost met Jeroen Meus 2


Flaptekst
Koken is een plezier. In het programma Dagelijkse kost zet Jeroen Meus elke dag weer een smakelijk gerecht op tafel en inspireert zo honderdduizenden kijkers met tips voor lekker en gezond eten om van te watertanden. Van de nationale plat préféré tot een origineel en eigenwijs bord vol smaak. Hij laat zien hoe je met verse, inlandse producten en met respect voor de seizoenen kan koken, zonder in te boeten op smaak en kwaliteit of een aanslag te ploegen op je budget.

Penne al forno, een heldere tomatensoep of kip met appelmoes en verse frietjes: het is allemaal even lekker als je het zelf op tafel tovert. Wie de richtlijnen van Jeroen stap voor stap volgt, oogst gegarandeerd succes bij zijn tafelgenoten. Dagelijkse kost is er voor iedereen. Ingewikkelde keukentermen komen er niet aan te pas en Jeroen gebruikt producten die overal te vinden zijn.


Bron:
* https://www.bol.com/nl/p/het-geheim-van-mijn-moeder/9200000018277141/?country=BE
* https://www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/sport/9789022332122/thijs-slegers/de-waarheid-luc-nilis-spreekt-
* https://www.awbruna.nl/boek/niemands-gek/
* http://www.lannoo.be/ontketen-je-brein
* http://www.sofiedumont.be/tease/
* https://www.sixpacks.be/kook-boeken/meus-2/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten