dinsdag 29 maart 2016

Het lelijke eendje naar een sprookje van Hans Christian Andersen

Ik vertelde jullie hier en hier al eens over de boekjes van Bakermat en ik heb vandaag ook weer eentje van deze uitgeverij klaar staan. Zoals ik eerder al zei, zijn deze verhalen voor alle lezertjes toegankelijk. Ze bevatten immers heel veel tekeningen en de tekst is eerder beperkt. Toch is het de moeite om deze boekjes eens samen met je zoon of dochter te lezen of ze aan te kopen voor je (klas)bibliotheek. Ze zijn trouwens helemaal niet duur want ik kon ze op het Boekenfestijn voor amper 4 euro op de kop tikken.

Vandaag ga ik het over 'Het lelijke eendje' hebben, een boekje dat gebaseerd is op het gelijknamige verhaal van Hans Christian Andersen.

Gegevens

Oorspronkele titel: The Ugly Duckling
Vertaling: Baeckens Books NV i.s.m. gespecialiseerde logopedisten
Uitgegeven in 2006 door Usborne Publishing Ltd.
Uitgegeven in 2012 in het Nederlands door Bakermat
AVI: M4 (oude AVI 4)


Flaptekst

'Niemand houdt van me', huilt het lelijke eendje. 'Ik ben te lelijk.' Hij besluit weg te gaan. Zal hij ooit iemand vinden die hem leuk vindt?

Korte inhoud

Een moedereend legt een aantal eieren. Eén van die eieren is heel erg groot en heeft ook een andere kleur. Eens het ei is uitgebroed wordt het lelijke eendje uitgelachen en overal weggejaagd. Waarom heeft het zo'n grijze kleur en waarom is het zo groot? Niemand kan het raadsel oplossen tot het eendje bij een groep zwanen komt...

Mijn mening (++)

Een heel mooi boekje dat bij heel wat thema's (thuis of in de klas) ingezet kan worden. Kinderen zullen zich volgens mij ook makkelijk in het leven van het zwaantje kunnen inleven. Zij voelen zich immers ook wel eens alleen en verloren. Dit boekje is opnieuw van Bakermat dus zeker ook toegankelijk voor kinderen die minder graag lezen. Er staan immers heel veel kleurrijke prenten in het boek.


Bron:
* https://www.bakermat.be/producten/6-7-jaar/lezen-is-leuk/avi-4-het-lelijke-eendje/8988/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten