woensdag 16 maart 2016

Oma Toos in Spanje

Ben je op zoek naar een leuk boek over een gekke oma? Dan moet je 'Oma Toos in Spanje' van Reina ten Bruggenkate lezen.

Gegevens

Uitgegeven in 2005
Uitgeverij: Educatieve uitgeverij Maretak
Tekst: Reina ten Bruggenkate
Illustraties: ivan & ilia
Vormgeving: Heleen van Keulen
ISBN: 978-90-437-0274-4
NUR: 140/282
AVI: M4
Aantal pagina's: 64

Flaptekst

Oma Toos danst van vreugde. Ze mag met Marc en Fleur mee naar Spanje! Ze vindt alleen één ding erg verdrietig: haar katten mogen niet mee. Maar gelukkig zijn er in Spanje katten genoeg. Heel zielige, die erge honger hebben. Oma stopt stiekem eten in haar zakken om ze te voeren. Maar al snel worden ze in het hotel gék van al die katten ...

Mijn mening (+/++)

Dit boekje vond ik zelf heel leuk om te lezen. Het gaat over een oma die gek is van poezen. Eigenlijk is ze niet de echte grootmoeder van Marc en Fleur, maar toch mag ze met hen mee op reis. Ze geniet van de vliegreis, maar mist al snel haar poezen. Daarom voedert ze in Spanje alle zwerfkatten die ze op haar pad tegenkomt. Daar kunnen de hotelgasten en het personeel natuurlijk niet om lachen. Toch zet oma Toos door en uiteindelijk slaagt ze er zelfs in om een paar katten mee naar huis te smokkelen.

Oma Toos in Spanje is een behoorlijk lijvig boekje voor een kind en ik denk dat dit boekje dan ook vooral bij kinderen die graag lezen aan te raden is. Er staan immers wel een aantal tekeningen in, maar de tekst overheerst hier zeker.


Bron:
* http://www.mattysleukstekinderboek.nl/tag/vakantie/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten