maandag 15 januari 2018

Camilla Läckberg is helemaal nieuw voor mij

Je hebt zo van die namen die je af en toe ziet passeren, maar die niet meteen blijven hangen. Ik had het met Camilla Läckberg. Via groepen op Facebook zag ik de voorkaft van haar nieuwste boek 'Heks' behoorlijk vaak voorbij komen, maar ik wist eigenlijk niets af van deze Scandinavische schrijfster.

Camilla Läckberg is geboren in Zweden en schrijft sinds begin eenentwintigste eeuw thrillers. Oorspronkelijk was ze econoom, maar ze werkt sinds een aantal jaren voltijds als auteur. Haar boeken spelen zich steevast af in haar thuisland en ook al zijn ze los van elkaar te lezen, het is misschien handig om de volgende volgorde er op na te houden. De boeken handelen immers altijd over dezelfde twee personages en dan vind ik het zelf fijn om hun leven in chronologische volgorde te kunnen lezen.

Ijsprinses


In een Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een mooie jonge vrouw gevonden in de badkuip van haar zomerhuis. Haar jeugdvriendin en een politie-inspecteur hebben hun twijfels over de doodsoorzaak.
(bron: http://zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


Predikant


In Tanumshede aan de Zweedse westkust wordt het lijk van een onbekende jonge vrouw gevonden. Eronder vindt men nog twee skeletten. Het blijken de lichamen te zijn van twee vrouwen die eind de jaren zeventig verdwenen. Wat hebben de drie doden met elkaar te maken?
(bron: http://zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


Steenhouwer


Een inspecteur van politie onderzoekt de moord op een jong meisje in een Zweeds kustplaatsje, die banden met het verleden blijkt te hebben.
(bron: http://zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


Zusje


Een Zweedse inspecteur van politie heeft tijdens de opnamen van een realitysoap in zijn plaatsje zijn handen vol aan het oplossen van een moord die op een ongeluk moest lijken.
(bron: http://zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


Oorlogskind


Als haar man Patrik Hedström vier maanden ouderschapsverlof heeft bij de politie in het Zweedse kuststadje Fjällbacka, probeert schrijfster Erica Falck na de geboorte van hun dochter weer aan de slag te gaan. Maar beiden geraken betrokken bij de moord op een geschiedenisleraar. Erica ontdekt dat haar oveleden moeder contact had met het slachtoffer en ze hoopt antwoord te krijgen op vragen over haar moeders leven.
(bron: http://zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


Zeemeermin


Een spoorloos verdwenen man wordt vier maanden later vastgevroren in het ijs teruggevonden. Hij blijkt te zijn vermoord. De moord leidt naar een kennis, de schrijver Christian Thydall. Hij en nog twee andere kennissen ontvangen al geruime tijd dreigbrieven, maar hebben geen aangifte gedaan. Wanneer een brief op Christians keukentafel gelegd wordt met een mes erbij, begrijpt inspecteur Hedström dat Christian ernstig gevaar loopt.
(bron: http://zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


Vuurtorenwachter


In een Zweeds kustplaatsje wordt een spoorloos verdwenen man vier maanden later vastgevroren in het ijs teruggevonden: hij blijkt te zijn vermoord.
(bron: http://zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


Engeleneiland



Bij zijn onderzoek naar een brand op het Zweedse eiland Valö ontdekt inspecteur Patrik Hedström dat deze is aangestoken en wel eens verband kan houden met een oude verdwijningszaak.
(bron: http://zoeken.houthulst.bibliotheek.be)

Leeuwentemmer


Inspecteur Patrik Hedström en zijn team onderzoeken de verdwijning van een jong meisje terwijl zijn vrouw, schrijfster Erica Falck, een oude familietragedie ontrafelt.
(bron: http://zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


Heks



Wanneer een jong meisje van een boerderij net buiten Fjällbacka verdwijnt, denkt men meteen aan een oude zaak. Dertig jaar geleden verdween daar namelijk een vierjarig meisje dat later werd teruggevonden – vermoord. Destijds werden twee tienermeisjes beschuldigd van deze moord; de een leidt sindsdien een teruggetrokken bestaan in Fjällbacka en de ander is een beroemde actrice die even is teruggekeerd. Patrik Hedström acht de kans klein dat er een verband is tussen de verdwijningen, maar moet de mogelijkheid tóch onderzoeken, daarbij bijgestaan door schrijfster Erica Falck. Hoe dieper ze in de zaak verwikkeld raken, hoe meer ze zich realiseren dat deze ver teruggaat in de geschiedenis. Het verhaal gaat namelijk dat een vrouw die in de zeventiende eeuw werd beschuldigd van hekserij meerdere gezinnen vervloekt had…
(bron: http://zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


Bronnen:
* https://writerinheels.wordpress.com/2013/03/14/boek-de-ijsprinses-camilla-lackberg/
* https://www.hebban.nl/boeken/predikant-camilla-lackberg
* https://www.bol.com/nl/f/steenhouwer/34706952/
* http://www.marcovonk.nl/media/camilla-lackberg-zusje/
* http://uitgelezen.punt.nl/category/view/lackberg-camilla
* https://nl.pinterest.com/pin/441704675924082819/?lp=true
* http://mijnboekenblog.com/mijn-mening/camilla-lackberg-vuurtorenwachter/
* http://seventyeight.nl/recensies/engeleneiland/
* https://www.bol.com/nl/p/leeuwentemmer/9200000037500957/
* https://www.bol.com/nl/f/heks/9200000075700005/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten