maandag 29 januari 2018

Serie Q is ook een mustread!

Ik probeer er een traditie van te maken. Om de twee weken de week beginnen met een mustread om u tegen te zeggen :). Je kunt niet genoeg leesideeën verzamelen, toch? Al blijft het natuurlijk de bedoeling om ook effectief boeken te gaan lezen. Maar ik moet zeggen dat ik goed op weg ben. Ik heb het nieuwe jaar alvast goed ingezet.

Vandaag wil ik het over Serie Q van Jussi Adler-Olsen hebben. Ik ken deze reeks boeken al een hele tijd en ik las ook al het eerste deel, maar dat is ook alweer een tijd geleden. Daarom wil ik de zeven reeds verschenen boeken nog eens - voor mezelf en voor jullie - op een rij zetten.

De vrouw in de kooi (2007)


Dit boek las ik al en ik schreef er ook een post over op deze blog. Benieuwd naar de flaptekst of mijn beoordeling? Klik dan snel op de volgende link.


De fazantenmoordenaars (2008)


De Deense brigadier Carl Mørck onderzoekt een oude moordzaak waarbij het spoor leidt naar invloedrijke mannen en een zwervende vrouw, eens leerlingen van dezelfde kostschool.
(bron: zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


De noodkreet in de fles (2009)


Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega's dat ze een flesje hebben gevonden. Dit bevat een stukje papier dat met bloed is beschreven en slechts gedeeltelijk te lezen is. Langzaam maar zeker weten brigadier Morck en zijn assistent Assad het bericht te duiden: het is een in 1996 geschreven schreeuw om hulp inverband met de ontvoering en verdwijning van twee jongens.
(bron: zoeken.houthulst.bibliotheek.be)

Dossier 64 (2010)


De Kopenhaagse brigadier Carl Mørck en zijn team van de cold case-afdeling worden geconfronteerd met een vreselijke vorm van mensenrechtenschending die al een halve eeuw gaande is.
(bron: zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


Het Marco-effect (2013)


Afdeling Q onderzoekt de zaak van een criminele familie. Marco, tiener en lid van deze familie, is op de vlucht voor zijn oom die hem kreupel wil maken om meer geld op te brengen bij het bedelen. De zaak blijkt een link te hebben met een veel grotere zaak omtrent verduistering van geld dat bestemd was voor ontwikkelingshulp.
(bron: zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


De grenzeloze (2015)


Carl Mørck van de recherche van Kopenhagen onderzoekt een oude moordzaak op het eiland Bornholm.
(bron: zoeken.houthulst.bibliotheek.be)


Selfies (2016)


Ze zijn jong, knap, lopen in merkkleding en besteden dagelijks uren aan hun haar - en daarbij leven ze van een uitkering. Deze jonge vrouwen denken alleen aan zichzelf, maar leiden een levensgevaarlijk bestaan, want langzaam maar zeker zijn ze een doorn in het oog geworden van een volstrekt labiele persoon die besluit om één voor één met al deze klaplopers af te rekenen. In eerste instantie is het niet een zaak waar brigadier Carl Mørck veel aandacht aan besteedt. Hij is erachter gekomen dat hij onvrijwillig een pion is geworden in de interne machtsstrijd binnen de politieleiding en hij moet snel handelen om het bestaan van afdeling Q veilig te stellen. Als hij tegelijkertijd een tip krijgt dat een splinternieuwe moordzaak in veel opzichten aan een onopgehelderde moord van lang geleden doet denken, heeft hij meer dan ooit behoefte aan het vlijmscherpe overzicht van zijn collega Rose. Maar Rose is met ziekteverlof, omdat afschuwelijke gebeurtenissen uit het verleden haar achtervolgen. Carl, Assad en Gordon werken dag en nacht om het wijdvertakte mysterie rond de twee moorden op te lossen, maar steken de meeste energie in het helpen van Rose. Naarmate ze steeds dieper in haar verhaal graven, begrijpen ze dat zich een misdrijf heeft afgespeeld. Dan lijkt Rose plotsklaps ook nog eens van de aardbodem verdwenen.
(bron: zoeken.houthulst.bibliotheek.be)

Bronnen:
* https://www.bol.com/nl/f/de-vrouw-in-de-kooi/30526641/?country=BE
* https://www.bol.com/nl/f/serie-q-de-fazantenmoordenaars/30526640/?country=BE
* https://www.bol.com/nl/p/serie-q-3-noodkreet-in-de-fles/1001004011051521/
* http://www.alledetectives.nl/dossier-64-serie-q/
* https://www.bol.com/nl/f/het-marco-effect/9200000002271850/
* http://cobra.canvas.be/cm/cobra/boek/1.2331336
* https://www.bruna.nl/boeken/selfies-9789044628234

Geen opmerkingen:

Een reactie posten