zaterdag 6 januari 2018

Buit van de bieb # 8

Het is al van begin vorig jaar dat ik met deze rubriek ben gestart. Omdat ik hem nog steeds leuk vind, doe ik dit jaar gewoon verder met Buit van de bieb. Ik zit intussen aan aflevering acht en ik hoop dat er dit jaar toch maandelijks een nieuwe verschijnt. Dan wil dat zeggen dat ik regelmatig nieuw leesvoer haal én dat betekent ook dat jullie steeds meer zicht krijgen op mijn interesses.

'Het heft in eigen hand' van Stephanie Laurens


Flaptekst:
Voor de zussen Heather, Eliza en Angelica Cynster is de liefde niet zonder gevaar...

Heather Cynster peinst er niet over om te trouwen!

Dat wil zeggen, op een verstandshuwelijk zit ze absoluut niet te wachten. Heather wil trouwen uit liefde, ze wil overrompeld worden en veroverd door haar eigen held. Ze weet zeker dat ze zo'n man neit zal vinden op de gebruikelijke - doodsaaie - Londense balavonden.

Vastbesloten haar ware liefde te vinden, besluit ze haar heil elders te zoeken - en bezoekt ze een volkomen onoorbare soiree. Haar gewaagde poging wordt echter ruw verstoord door Timothy Danvers, Viscount Breckenbridge, die haar gebiedt onmiddellijk te vertrekken, nu haar reputatie nog intact is.

Tot zijn ontzetting brengt zijn bemoeienis haar juist in gevaar. Ze wordt door een onbekende man in een rijtuig geduwd en ontvoerd. Timothy zet meteen de achtervolging in om die opstandige Heather te redden - en misschien wel de held te zijn waar ze al die tijd naar op zoek is geweest.

Zal het hem lukken om Heather uit de handen van haar ontvoerders te bevrijden of wacht haar een erger lot?


'Iene miene mutte' van M.J. Arlidge
(De koe bij de horens vatten en gaan voor die mustreads. Helemaal niet wachten tot 2019 :))


Een meisje komt halfdood een bos uit rennen. Haar verhaal is nog gruwelijker dan de ergste nachtmerries, maar alles wat ze vertelt is waar.

Enkele dagen later duikt er een tweede slachtoffer op, compleet in shock. Er lijkt een verband te zijn. In tweetallen worden mensen ontvoerd, gevangengehouden en uitgehongerd, waarna ze een duivels dilemma krijgen voorgelegd: een ander doden of zelf gedood worden.

Inspecteur Helen Grace en haar team beseffen dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen als visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De plaats van het misdrijf blijkt zorgvuldig uitgedacht, maar de slachtoffers lijken lukraak gekozen. En toch moet iets hen met elkaar verbinden...


'Maria Callas' van Arianna Huffington


Maria Callas was zonder twijfel de meest getalenteerde zangeres van de twintigste eeuw, een stijlicoon, maar bovenal: een vrouw met een dramatisch leven vol uitersten.

Deze biografie brengt Callas briljant tot leven en toont haar transformatie van mollig, verlegen meisje tot de prachtige gevierde sopraan met een larger-than-life-imago.

Met behulp van een schat aan materiaal en tal van interviews documenteert Arianna Huffington de eindeloze onenigheid tussen Callas en haar moeder, de geleidelijke ondergang van haar eerste huwelijk, haar gepassioneerde liefdesrelatie met Aristoteles Onassis, de pijn en vernedering toen hij haar verliet en haar geheime abortus. Het resultaat is een overtuigend en ontroerend portret.


'Dertien manen' van Charles Frazier



Dertien manen is het uitzonderlijke levensverhaal van een man, zijn liefde voor een vrouw en zijn gepassioneerde zoektocht naar een eigen identiteit en een thuis, tegen de achtergrond van een periode van dramatische vearnderingen in de Amerikaanse geschiedenis.

Op zijn twaalfde krijgt Will Cooper een paard, een sleutel en een plattegrond, en wordt hij in z'n eentje de wildernis in gestuurd naar een uithoek van de Cherokee-nation. Will is voor zeven jaar verhuurd om een afgelegen handelspost te bemannen.
In een kaartspel met de even machige als onbetrouwbare Featherstone wint hij een mysterieus meisje, Claire, om haar direct weer kwijt te rekan, maar om haar nooit meer te vergeten.
Bear, de stoïcijnse Cherokee-chief, ontfert zich over de jongen. In hem vindt Will een vader en hij wordt door zijn stam geadopteerd. Will ervaart hoeveel het vergt om een eige plek te bevechten, zowel tegenover de dodelijke schoonheid van natuurkrachten als tegenover de manipulaties en kronkelwegen van de mens. Hij leert beide het hoofd te bieden en begint vol overgave aan zijn ongelijke strijd om het land en de cultuur van de Cherokees te behouden. En al die tijd zal zijn verlangen naar Claire allesoverheersend zijn.


'Start to Run met Evy Gruyaert'


Gloednieuwe editie van dé handleiding voor elke beginnende loper.

Start to run met Evy Gruyaert is een hippe en overzichtelijke leidraad met eenvoudige oefeningen, heldere loopschema's, nuttige gezondheidstips en nieuwe heerlijke recepten.

Een uitgelezen team van professionals staat je bij om stap voor stap je conditie op te bouwen en het hele verhaal is doorweven met persoonlijke blogs van Evy Gruyaert, die als presentatrice van Vlaanderen Sportland zelf de loopschoenen aanbond en dus ervaringsdeskundige bij uitstek is.


'Run for Life' - De complete gids voor elke loopster van Sam Murphy


Run for Life is een praktische, inspirerende en up-to-date gids voor elke vrouwelijke loper en elke vaardigheid: van start-to-runners tot doorgewinterde loopsters met heel wat meer kilometers op de teller. Ook voor zij die even geen puf meer hebben, de motivatie kwijt zijn of geen vooruitgang meer boeken biedt dit aanstekelijke boek een oplossing.

Met tips en informatie voor elke leeftijd over: het perfectioneren van de looptechniek, het kopen van de ideale loopschoenen, het inpassen van loopsessies in een overvolle agenda, het opstellen van een resultaatgericht maar haalbaar loopschema, het kiezen van een eerste race, de draad oppikken na zwangerschap of blessure,... vindt elke loopster haar tweede adem en wordt elk obstakel op de weg met gemak overwonnen.

De persoonlijke loopervaring van auteur Sam Murphy wordt geruggesteund door wetenschappelijke kennis en aangevuld met de bevindingen en route van échte vrouwen.

Run for Life is zonder twijfel hét loopboek voor elke vrouw en een onmisbare koop nog voor je in die loopschoenen investeert.


Bron:
* https://www.bol.com/nl/f/het-heft-in-eigen-hand/9200000047395242/?country=BE
* https://www.bol.com/nl/p/helen-grace-1-iene-miene-mutte/9200000030208927/
* https://www.xanderuitgevers.nl/nu-winkel-maria-callas-arianna-huffington/
* https://www.bol.com/nl/p/dertien-manen/1001004004726891/
* https://www.bol.com/nl/f/start-to-run/38121564/?country=BE
* https://www.bol.com/nl/p/run-for-life/9200000039798888/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten