zondag 14 februari 2016

Buit van de bieb #2

Ik ging intussen al een paar keer naar de bieb, maar meestal was dat om snel enkele boeken binnen te brengen en er één of twee mee te grissen zonder echt tijd te maken om tussen de rekken te zwerven. Dan noem ik dat niet echt een buit want dan is het eerder een willekeurige grabbeltocht geweest. De voorbije vakantie maakte ik echter weer eens wat tijd om wat langer in mijn favoriete openbare gebouw te vertoeven :). Daarom na Buit van de bieb #1, nu aflevering 2.

* Een Goede raad van J.K. Rowling

Aangezien ik een ontzettend grote fan van J.K. Rowling ben (wat eigenlijk nog niet opviel op mijn blogje, heb ik de indruk), koos ik deze keer voor Een Goede raad. De zeven Harry Potter-boeken heb ik verslonden - en het is tijd dat ik ze nog eens lees om hier verslag uit te brengen - maar ik las nog nooit eerder het boek voor volwassenen van Rowling. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar dit verhaal.


Flaptekst: 
Een grote roman over een kleine gemeenschap
Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford is ogenschijnlijk een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Tussen rijk en arm, tieners en hun ouders, vrouwen en hun echtgenoten, leraren en hun leerlingen...

In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en schokkende onthullingen?

* De onderduiker van Thomas Moran


Flaptekst:
De familie Lukasser lijkt een heel gewoon gezin in een heel gewone Oostenrijkse boerengemeenschap. Niemand weet namelijk dat ze een man in hun schuur verborgen houden: Dr. Weiss. Weiss is jaren eerder eens op doorreis in het dorp gestrand en huurde toen een kamer voor de nacht bij hen. Diezelfde nacht redde hij Nikki Lukasser - toen nog een baby - het leven door hem aan zijn blindedarm te opereren.

In 1943 staat Weiss opeens op hun stoep en vraagt hem voor de Duitsers te verbergen. Het wordt Nikki's taak voor hem te zorgen. Samen met zijn beste vriendin, het blinde meisje Sigi, brengt hij Weiss eten, houdt het hok schoon en luistert naar zijn verhalen en herinneringen.

In de wereld waarin Nikki en Sigi opgroeien, ontdekken ze de beperkingen van het leven van volwassenen en verkennen ze hun eigen mogelijkheden. In de geheime wereld die ze delen met dr. Weiss, beseffen ze dat ze macht hebben... dat zijn leven van hen afhankelijk is...


Onder het motto dat ik ook moet werken aan mijn lijst 'Wat ik nog wil lezen' bracht ik volgende drie boeken mee :).

* Nog één keer feest van Liane Moriarty


Flaptekst:
Sophie erft van de tante van een ex-vriendje (!) een huis op Scribbly Gum Island, een eilandje voor de kust van Sydney, en verrast iedereen door er te gaan wonen. 
Er is een vreemd soort charme aan het eiland: er is in 1932 een baby gevonden, van wie de ouders spoorloos zijn verdwenen. Dit Baby Munro-mysterie houdt inmiddels hele generaties in de greep, en wordt levend gehouden met rondleidingen in het Munro-huis ('een fluitende ketel op het vuur, een nog warme cake op het aanrecht') en jaarlijks een groot feest (op de dag van de verdwijning). Baby Munro zelf is inmiddels een oude dame en het mysterie is nooit opgelost.
Op het eiland valt Sophie als een blok voor Callum. Even later ontmoet zij ook zijn vrouw... de mooie Grace. Sophie en Grace worden vriendinnen, maar Sophie kan zo nog moeilijker om Callum heen. Grace, die vecht met haar gevoelens voor haar pasgeboren baby, ziet in Sophie de oplossing voor haar probleem. Want zij heeft besloten dat na het jaarlijkse feest niks meer hetzelfde zal zijn... en dat blijkt ook te gelden voor het Baby Munro-mysterie.

* Aan de rand van het meer van Kate Morton


Flaptekst:
Alice Edevane is een intelligent, nieuwsgierig meisje van veertien dat opgroeit op een prachtig landgoed aan de rand van het meer in Cornwall. Ze schrijft graag verhalen, maar de mysteries die ze verzint verbleken bij wat haar familie te wachten staat: na afloop van een groots zomerfeest met honderden gasten ontdekken de Edevanes dat hun jongste zoon Theo spoorloos is verdwenen. Het drama verscheurt de familie, en het landgoed blijft uiteindelijk verlaten achter.

Bijna zestig jaar later kijkt Alice terug op een succesvolle carrière als schrijfster. Hoewel ze tevreden is met haar leven, knaagt de onopgeloste zaak nog steeds aan haar. Honderden kilometers verderop logeert de jonge rechercheur Sadie Sparow in het huis van haar grootvader in Cornwall. Tijdens een wandeling stuit ze op het oude landgoed - nu een met onkruid overdekte ruïne. Haar nieuwsgierigheid is gewekt, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet die Sadie en Alice samenbrengt. Als de schokkende waarheid eindelijk aan het licht komt, blijkt het verleden nog lang niet afgesloten te zijn...

* De jasmijnzussen van Corina Bomann


Flaptekst:
Modefotografe Melanie Sommer is net terug van een werkreis naar Vietnam, het land van haar voorouders, als ze te horen krijgt dat haar verloofde Robert onderweg naar huis een auto-ongeluk heeft gehad en in coma is geraakt. Ten einde raad zoekt ze haar overgrootmoeder Hanna op.

Hanna merkt hoezeer haar achterkleindochter met haar lot worstelt en begint voor het eerst iets te vertellen over haar eigen leven. Over haar dramatische jeugd in het exotische Saigon, over het schitterende Berlijn van de jaren twintig en de grote liefde die ze daar vond, over de moeilijke tijden tijdens de oorlog en de nieuwe start die ze daarna maakte als hoedenontwerpster in Parijs.

Hanna heeft veel verloren, maar ook oneindig veel gewonnen. Als Melanie dat beseft, weet ze dat haar beste tijd nog steeds voor haar ligt.


* De vrouw in de kooi van Jussi Adler-Olsen (Serie Q)


Flaptekst:
Op een prachtige winterdag verdwijnt de jonge linkse politica Merete Lynggaard zonder een spoor achter te laten. De media duiken op het verhaal en suggereren van alles: van moord en zelfmoord tot een geplande vrijwillige verdwijning. De politie wordt gesommeerd de vermissing grootscheeps te onderzoeken, maar Merete is van de aardbodem verdwenen.

Brigadier Carl Morck, hoofd van de afdeling 'onopgeloste zaken' Q, forceert na enkele jaren een grote doorbraak in het onderzoek. Samen met zijn assistent Assad is hij een roekeloze crimineel op het spoor die wordt gedreven door haat. Wraak blijkt een cruciale factor in de krankzinnige plot.

* Het boek van de zomers van Emylia Hall


Wanneer Beth uit het buitenland bericht krijgt dat haar moeder, die ze vele jaren niet heeft gezien, is gestorven, beseft ze dat ze haar verleden niet langer kan ontlopen. Ze krijgt per post een album toegestuurd met foto's van de zeven zomers die ze op het platteland van Hongarije heeft doorgebracht. Een periode waarin ze moest balanceren tussen haar gescheiden ouders en twee verschillende landen. Een tijd die ruw eindigde in het jaar dat Beth zestien werd.


Als dat weer geen mooie verzameling is! Alleen jammer dat er nog geen zomervakantie zit aan te komen, dan kon ik al die boeken gewoon verslinden ;).

Fijne zondag nog!

Bronnen:
* https://www.bol.com/nl/p/een-goede-raad/9200000006905719/?country=BE
* https://www.bol.com/nl/p/onderduiker/666799619/?country=BE
* https://www.bol.com/nl/p/nog-een-keer-feest/1001004002719670/
* https://www.bol.com/nl/p/de-vrouw-in-de-kooi/1001004007505543/?country=BE
* http://www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/vertaalde-literaire-fictie/9789022961919/emylia-hall/het-boek-van-de-zomers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten